Bureau

MOKOA architectuurstudio werkt aan moderne eigentijdse projecten variërend in woningbouw, utiliteitsbouw en interieurarchitectuur voor zowel nieuwbouw als verbouw.

Ambities

Onze visie is dat de ruimtelijke kwaliteit van de leefomgeving de basis vormt voor het welzijn en verdere ontplooiing van de mens. Daarom focussen wij op een duurzaam, kwalitatief en inspirerend ontwerp. Door middel van creatieve vormgeving en vakkundige samenwerking is ons doel het optimale resultaat te leveren aan de opdrachtgever, gebruiker(s) en leefomgeving.

Opgaven

Voor onze opdrachtgevers verzorgen wij de ontwerpen en bouwkundige uitwerking van projectmatige woningbouw, woonhuizen, schuurwoningen en verbouwing. Voor utilitaire opgaven ontwerpen wij aan o.a. bedrijfsgebouwen, paviljoens, interieurarchitectuur en inrichting. Hiervoor hebben wij de expertise voor zowel nieuwbouw als verbouw.

Werkwijze

Samen met de opdrachtgever wordt de projectambitie vertaald naar een haalbaar plan door het inventariseren van eisen en wensen, randvoorwaarden en invloedsfactoren. Op basis hiervan wordt door middel van onze praktijkgerichte aanpak en ontwerpstudies het plan doorontwikkeld.

De ontwerpopgave wordt grondig doordacht en vanuit meerdere invalshoeken en verschillende schaalniveaus integraal ontworpen. Voor een haalbaar plan ontwerpen wij kostenbewust met financiële toetsing momenten en zijn gericht op maakbaarheid.

Wij werken zelfstandig, maar ook in samenwerking met ons netwerk van adviseurs en experts uit verschillende disciplines. Hiervoor hanteren wij  een georganiseerde werkwijze om in teamverband een optimaal en samenhangend plan te ontwikkelen.

In het ontwikkelingsproces wordt in samenwerking met partijen veel informatie uitgewisseld. Voor een goed verloop van het traject en kwaliteitsbewaking hanteren wij een informatie- en communicatieplan. Voor de bouwkundige en installatie-tekeningen en documentatie werken wij met 3D-BIM technologie (Building Information Model) en wordt het project inzichtelijk gemaakt met presentatie beelden en animatie, materiaal bemonstering en 3D-print maquettes.

Dienstverlening

Wij verzorgen de benodigde bouwkundige documentatie voor de ontwerp- en bouwvoorbereidingsfasen. MOKOA beschikt over een ondersteunend adviseurs netwerk en is hiervoor het aanspreekpunt voor de opdrachtgever.

 • Programma van Eisen opstellen en toetsing haalbaarheid
 • Structuurontwerp, Voorontwerp en Definitief Ontwerp
 • Toetsing van bouwregelgeving en energieprestatie
 • Bouwkostenbewaking
 • Aanvraag van omgevingsvergunning
 • Presenteren van het ontwerp aan derden
 • Verhuur- en verkoopdocumentatie
 • Technisch Ontwerp en documentatie
 • Prijs- en contractvorming
 • Uitvoeringsgereed Ontwerp
 • Toezichthouding en directievoering

Personalia

MOKOA werkt vanuit Drachten en is een samenwerking tussen architect ir. Gerben Modderman en officemanager Marianne Koelma. Gerben heeft zijn werkervaring opgedaan als ontwerper-architect bij architectenbureau’s in de Randstad en Noordelijke regio.

Hij heeft zijn Bachelor diploma gehaald aan de Hanze Hogeschool in Groningen en Master studie afgerond aan de Technische Universiteit in Delft in Architecture en Building sciences. Gerben is met eervolle vermelding afgestudeerd aan de afstudeerrichting Hyperbody: non-standard architecture.

Marianne is parttime officemanager bij MOKOA en werkende als (kandidaat)makelaar in Drachten. Zij heeft een Bachelor diploma in Vastgoed en Makelaardij vanuit de Hanze Hogeschool in Groningen.

Rechtsverhouding en Privacy verklaring

Op alle opdrachten is De Nieuw Regeling (DNR) van toepassing, waarin de rechtsverhouding opdrachtgever – architect is vastgelegd.

Download hier de DNR.

MOKOA gaat zeer zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. In ons document privacy beleid wordt informatie gegeven hoe wij hiermee omgaan.